TIM BURTON

Karanlık Ve Gotik Bir Dahi 

Tim Burton üzerine hep şöyle bir hayal kurmuşumdur. Sınıfın arka sıralarında  dağınık saçlı solgun yüzlü önündeki kağıda bir şeyler çiziktiren bir çocuk görürüm.O anda sınıfta olan bitenle ilgisiz, kendi dünyasına gömülüdür.   Öğretmen kürsüden bakışlarını çocuğa doğrultur ve kızgın bir sesle bağırır : ‘Tim yine dersle ilgilenmiyorsun, o kağıda neler çiziyorsun ?’. Çocuk başını kaldırır ve mahcup bir şekilde : ‘Şey, efendim dalmışım, özür dilerim!’. Öğretmen hızını alamaz, tekrar bağırır :’Çabuk o kağıdı buraya getir !’. Çocuk önündeki kağıdı eline alır isteksiz adımlar ile kürsüye getirir. Öğretmen kağıda  bakar : ‘Nedir bu saçmalıklar, söyler misin ?’ diye bağırır. Öğretmenin elinde duran kağıtta, resimler şöyle sıralanıyordu : balkabağından kafası olan bir iskelet, ölü  solgunluğunda bir gelin, kafası kopuk bir şövalye ve gotik bir şato figürleri. Burada hayalim biter.

DENEY – THE EXPERIMENT

YÖNETMEN: PAUL SHEURING
OYUNCULAR: ADRIAN BRODY, FOREST WHITAKER.   

Meşhur Stanford Deneyinin ikinci kez sinema uyarlaması olan ‘Deney-The Experiment’ tek düze anlatımı ile, erkek egolarının dövüştüğü, bir hapishane hikayesinin ötesine geçemiyor.

İşin başında 'Prison Break' dizisinin yönetmeni Paul Sheuring ve

2010 YILININ EN İYİLERİ


BAŞLANGIÇ -Inception
Rüya alemini ve aksiyonu mükemmel harmanlayan kurgusu yanında seyircisini gerçek ve hayal arasında muğlakta bırakan, zorlayan sıra dışı bir film. Christopher Nolan iki binli yılların en parlak yönetmeni olma yolunda.  
SİYAH KUĞU-Black Swan 
Kişilik bölünmesine varan bir hırsın,  Kuğu Gölü’nün müziği eşliğinde akıcı bir gerilime dönüştüğü başarılı bir film. Darren Aranofsky  Güreşçi’den sonra bir kez daha ruhun derinliklerinde dolaşıyor.  
OYUNCAK HİKAYESİ 3-Toy Story 
Pixar stüdyolarının yarattığı mükemmel animasyon son bölümü ile ilk günkü kadar yaratıcı ve eğlendirici. 
CİDDİ BİR ADAM-A Serious Man
Coen Kardeşlerin Musevi toplumunun inançlarına eleştiri oklarını sapladıkları ironik bir dönem anlatısı.    

SİNE HABER

 68. GOLDEN GLOBE ADAYLARI BELİRLENDİ


Akademi Ödülleri'nin en büyük yol göstericisi olarak tanımlanan Golden Globe'da bu yıl en dikkat çekici aday ise 7 dalda birden aday gösterilen Tom Hooper filmi, The King's Speech. Bu filmi 6 dalda adaylık ile David Fincher'ın The Social Network'ü ve David O. Russell'ın The Fighter'ı takip ederken The Tourist ve Alice in Wonderland de aday gösterilmesi süpriz sayılan filmlerden. Ayrıca Christopher Nolan'ın Inception'ı ile 4 dalda aday olduğu görülen ödül töreninde TV dizileri için belirlenen kategorilerde de adaylar açıklandı.

16 Ocak 2011 tarihinde The Beverly Hilton'da Ricky Gervais'in sunumu ile gerçekleştirilecek 68. Golden Globe kategorileri ve adayları, tam listesi:

En İyi Film (DRAMA)
Black Swan
The Fighter
Inception
The King’s Speech
The Social Network